Stekt king crab med musslor och enoki

Ingredienser

Antal portioner: 2
  • 100 g blåmusslor
  • 2 dl sake
  • 1 dl mirin
  • 1 dl soja med låg salthalt
  • 1 chili
  • 50 g enokisvamp
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1/2 bunt koriander
  • 100 g king crab utan skal

Tillagning

Sautera musslorna i en gryta med olja. Tillsätt sake, mirin, soja, chili, enoki och vitlök; täck med lock. Ånga tills musslorna öppnat sig och vänd i hackad koriander.

Stek krabban i lite olja, cirka 3 minuter per sida. Skär krabban i skivor och lägg upp tillsammans med musslorna och lite av koklagen.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012
Högst betyg för pengarna

Doften är ung och exotisk, med äpplen, mineraler och lite lakrits, väldigt chamerande chardonnaykarktär. Smaken är ung, balanserad, fruktig och äpplig med inslag av lakritsrot, mineraler och fin elegant eftersmak. Sammklang med doft och smak bjuder på ett läckert vin.

Chateau Henri Bonnaud Terre Promise Rose Sainte Victoire 2014
Populärast

Doften är elegant och fruktig med inslag av röda vinbär och mandel. Smaken är torr med balanserad syra, mycket eleganta drag av mogna röda bär. Lång, elegant, fruktdriven och läckert kryddig eftersmak.

Moreson Mercator Premium Chardonnay 2013
Nytt i butiken

Stor doft av citrus, lime, tropisk frukt och mineral med inslag av smör och creme brûlée. Medelfyllig fruktig smak av citrus, mineral, smör och ek. Välbalanserat och smakrikt med en frisk fräsch avslutning. 

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!