Stekt red snapper med auberginekaviar och paprikasalsa

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 8 red snapper-filéer à 50 g med skinn
  • Auberginekaviar

  • 1 aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • havssalt
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 10 g persiljeblad
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • Paprikasalsa

  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och vitpeppar
  • 5 g gräslök

Tillagning

Auberginekaviar: Dela auberginen på längden och skär en skåra i aubergineköttet. Lägg en skalad vitlöksklyfta, lite rosmarin, salt och lite olivolja i varje skåra. Lägg ihop auberginehalvorna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i 125° varm ugn i cirka 25 minuter tills auberginen blivit mjuk och sugit åt sig smakerna. Dra av skinnet och lägg aubergineköttet i en gryta, sjud tills nästan all vätska ångat bort. Mixa aubergineröran med persilja, vinäger, salt och vitpeppar.

Paprikasalsa: Skär paprikorna i små tärningar. Blanda dem med olivolja och balsamvinäger, smaka av med hackad gräslök, salt och vitpeppar.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

tonfisk016

Tonfisk med grillad lime och mango samt ingefärsvinägrett

Skär tonfisken i 8 bitar. Halvera limefrukterna. Skär mangon i 1 cm tjocka skivor. Ingefärsvinägrett: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med s...

Grillad-tonfisk

Grillad tonfisk i thaimarinad med fruktig vitkålssallad

Skär tonfisken i 4 skivor. Låt fisken marinera i thaimarinaden i 30 minuter. Frukt- och vitkålssallad: Strimla vitkålen tunt. Skär gurkan, mangorna, a...

_L7Y8067

Tonfisktartar med rättiksallad, löjrom och chokladvinäger

Skär tonfisken i små bitar. Blanda i chili, schalottenlök, gräslök och limesaft. Smaka av med salt och vitpeppar. Skala och svarva eller skär rättikan...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!