Svartrotssoppa

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 500 g svartrötter
  • 1 schalottenlök
  • 50 g smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • timjan
  • Örtolja

  • 1/2 dl olivolja
  • 1 persiljekvist
  • 3 timjankvistar
  • salt och vitpeppar
  • Rågbröd

Tillagning

Skala och skär svartrötterna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret och glasera svartrötter och schalottenlök i det, tillsätt grönsaksbuljong och grädde. Koka tills svartrötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Red eventuellt av med majsstärkelse. Smaka av med salt och vitpeppar.

Örtolja
Mixa olivoljan med örterna. Smaka av med salt och vitpeppar.

Slå upp soppan i skålar. Dekorera med timjan och ringla över örtoljan. Servera med rågbröd.

Relaterat innehåll

_L7Y3357

Rådjursfilé på svartrots- och potatisbakelse serverad med irismusseron och citrusbrynta svartrötter

Mixa en marinad av rölleka, vitlök och honung och salt i en kannmixer eller med stavmixer. Lägg rådjursfilén i marinaden över natten. Bryn köttet och ...

skordetid005

Blomkålssoppa

Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och dela löken. Smält smöret och fräs löken i det. Tillsätt blomkålen, grönsaksbuljong, grädde och timjan. Kok...

_L7Y7471

Biff- och nudelsoppa

Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten. Koka upp buljongen, tillsätt köttet och grönsakerna. Skumma av och sjud tills köttet och grönsakerna är möra, sma...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!