Syltad pumpa

Ingredienser

Antal portioner:
  • 1 kg pumpa, t ex butternut
  • 1 dl ättika, 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 cm ingefära, finhackad
  • citronsaft

Tillagning

Skala och skär pumpan i grova bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Koka ihop ättika, vatten, socker och kryddor. Slå lagen över pumpabitarna och låt dra över natten. Smaka av med citronsaft och slå på burkar.

Relaterat innehåll

inlaggningar002_0

Syltad squash och paprika

Dela squash och paprika, ta bort kärnhusen. Skär squash och paprika i grova bitar. Blanda ättika, vatten och salt; blanda med grönsakerna. Låt squashe...

rolfkok028

Sylta på kalv med parmesan, caponata och rucola

Kalvsylta: Sjud kalvhuvud och kalvfötter med lök och lagerblad i vatten så det täcker i 48 timmar, låt svalna lite på hålbleck. Koka upp 2 dl av avkok...

_L7Y8833

Sotad biff med picklad rödlök och syltade kantareller

Skär purjolöken i strimlor och sota i ugnen vid 200° tills de är svarta, låt svalna. Skiva vitlöken och fritera i rapsolja, låt svalna. Halstra biffen...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!