T-bone steak med grillade potatishalvor och tomatsås

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 t-bonestekar
  • 1 sats BBQ-marinad
  • Grillade potatishalvor

  • 4 bakpotatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smält smör
  • salt
  • Servering

  • tomatsås
  • blandsallad

Tillagning

Lägg köttet i marinad. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen. Koka ihop tomatsåsen. Lägg köttet på grillen och när det återstår 10 minuter, pensla potatishalvorna med chilismöret och grilla dem. Servera med en blandsallad.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Seis Quintas Martue Dois Vales      2013
Högst betyg för pengarna

Ett riktigt bra köp, kundfavorit i ny årgång Doften har inslag av ekfat, jordgubbar, björnbär, mörka körsbär och plommon. Smaken är tät och rik med mogna tanniner och tydliga syror. Lång, balanserad och kraftfull eftersmak.

Guigal Crozes Hermitage 2009
Populärast

Medelfyllig, elegant syrah med bra grepp och modern struktur. Här finns inslag av mörka bär, viol, viltkött och lite ladugård. Frukten visar bra mognad med en nästan söt bärighet och inlindade syror. Finessrik avslutning med påtaglig mineralitet och frisk syra som balanserar den mörkfruktiga karaktären.

Chateau Pesquie Le Paradou Grenache  2013
Nytt i butiken

Ett smakrikt men ändå mjukt vin som levererar massor av ren, fin frukt av framförallt körsbär, plommon och svarta vinbär. Här finns en fin tanninstruktur som balanseras av en pigg syra. Lång varm och bärig eftersmak i en fint kryddig stil.     "Its a knockout value and this crowd pleaser should not be missed". Rhone Report

Relaterat innehåll

revben

BBQ-grillade revben

Jag köpte sous vide-revben genom jobbet så mina var klara att grilla. Är de helt råa kan det vara bra att koka dem lite innan, inget tvång men de blir...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!