T-bone steak med grillade potatishalvor och tomatsås

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 t-bonestekar
  • 1 sats BBQ-marinad
  • Grillade potatishalvor

  • 4 bakpotatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smält smör
  • salt
  • Servering

  • tomatsås
  • blandsallad

Tillagning

Lägg köttet i marinad. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen. Koka ihop tomatsåsen. Lägg köttet på grillen och när det återstår 10 minuter, pensla potatishalvorna med chilismöret och grilla dem. Servera med en blandsallad.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Chateau Pesquie Le Paradou Grenache  2013
Högst betyg för pengarna

Ett smakrikt men ändå mjukt vin som levererar massor av ren, fin frukt av framförallt körsbär, plommon och svarta vinbär. Här finns en fin tanninstruktur som balanseras av en pigg syra. Lång varm och bärig eftersmak i en fint kryddig stil.     "Its a knockout value and this crowd pleaser should not be missed". Rhone Report

Kaiken Wines Malbec Reserva 2013
Populärast

Doften är ung och bärig med inslag av björnbär, lingon, röda vinbär, nötter, lakrits, bigaråer, lite fat och cedrerträ. Smaken är ung och bärig med massor av mörka bär, lingon, kaffe, lakrits, nötter och lite ekfat. Lång fin eftersmak.

Hewitson Miss Harry 2013
Nytt i butiken

Stor och nyanserad doft av kryddor, körsbär, mörka bär, multna löv och lite krita. Smaken är saftigt kryddig med toner av både röd och mörk frukt. Fina tanniner, som ändå avslöjar att det finns mycket kraft kvar för att fortsätta blomstra under flera ytterligare år. Sammetslen eftersmak som kombinerar kraft och elegans. 

Relaterat innehåll

revben

BBQ-grillade revben

Jag köpte sous vide-revben genom jobbet så mina var klara att grilla. Är de helt råa kan det vara bra att koka dem lite innan, inget tvång men de blir...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!