Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Härlig torskrygg som avnjutes med smörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost.

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 600 g torskrygg
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • Pepparrotscrème:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 1 msk citronjuice
  • salt och vitpeppar
  • 800 g potatispuré
  • 1 dl prästost, vällagrad och riven
  • 5 dl kantareller
  • rårörda lingon

Tillagning

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.

Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.

Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon. Om man vill passar det bra att servera lite rödvinssky till denna rätt.

Relaterat innehåll

...

torskrygg1

Halstrad torskrygg med dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör.

Klassisk lätthalstrad torskrygg med enkla med smakrika tillbehör så som dill, pepparrot och grönt äpple....

kokttorsk

Kokt torsk med hackat ägg och pepparrot

En fräsch sommarklassiker som kan avnjutas både till vardag och till sommarfesten....

lattsaltadtorskrygg

Lättsaltad torskrygg med rödbetsrösti och pepparrotskräm

Fantastisk torskrygg som serveras med rösti på rödbetor samt pepparrotskräm...

_L7Y6604

Tomatöverbakad torskrygg med blåmusselsås

Tomaterna: Kryssa tomaterna och skålla dem i kokande vatten, lägg sedan omedelbart i kallt vatten. Dra av skalet och dela i fyra klyftor. Skrapa bort ...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!