Valnöts-, russin- och aprikosbröd

Ingredienser

Antal portioner: 2 bröd
  • 200 g vatten
  • 100 g rågsurdeg
  • 40 g honung
  • 50 g grovt grahamsmjöl
  • 30 g smör
  • 300 g vetemjöl med hög proteinhalt
  • 4 g jäst
  • 10 g salt
  • 50 g grovt rågmjöl
  • 100 g russin, torkade
  • 50 g aprikoser, torkade
  • 50 g valnötter

Tillagning

Blötlägg russin och aprikoser vatten. Blanda övriga ingredienser (utom frukter och nötter) 15 minuter i degblandaren. Häll vattnet av frukterna och krama ur dem. Tillsätt frukterna till degen när 5 minuter återstår av knådningen. Tillsätt valnötterna i slutet av knådningen. Dela degen i två lika stora delar och låt jäsa i kyl över natten. Värm ugnen till 250° och sätt in bröden, spraya med vatten och sänk värmen till 200°. Grädda i 45?55 minuter. Låt svalna på galler.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!