Vanilj- och kanelparfait serverad med hallonsås och rostade hasselnötter

Ingredienser

Antal portioner: 1 form à 1,5 liter
  • 5 dl mjölk
  • 2 vaniljstänger
  • 2 kanelstänger
  • 400 g socker
  • 12 äggulor
  • 5 dl gräddeHallonsås 400 g hallon, osockrade
  • 100 g socker2 dl hasselnötter, rostade

Tillagning

Vanilj- och kanelparfait: Koka upp mjölken med kanelstängerna samt vaniljstängerna som delats på längden. Vispa ihop äggulor och socker, slå den kokande mjölken över äggulorna under omrörning, slå tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt så att den tjocknar. Sila blandningen och ställ att svalna. Vispa grädden fluffig och vänd ner i den avsvalnade massan. Häll upp i form som fodrats med plastfilm. Ställ att frysa.

Hallonsås: Mixa hallon och socker ordentligt med en stavmixer. Sila såsen och smaka av den; om man vill ha den friskare kan man pressa i lite citron.

Ta ut parfaiten ur frysen en stund före servering. Skär bitar av parfaiten och lägg upp på tallrikar med hallonsås och de rostade hasselnötterna.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!