Västerbottenssoppa med löjromsravioli och dillolja

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • Västerbottenssoppa
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 5 dl kycklingfond
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • riven Västerbottensost
  • salt och vitpeppar
  • Löjromsravioli
  • gravad lax (en bit på 8x5 cm)
  • 100 g löjrom
  • Dillolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl plockad dill

Tillagning

Fräs schalottenlök och kryddor. Häll i vin och fond. Reducera tills knappt hälften återstår. Häll i grädde och mjölk, koka i 5 minuter och sila. Mixa i Västerbottensost efter behag. Smaka av med salt och vitpeppar. Skumma upp soppan.

Löjromsravioli:
Skiva 8 skivor av laxen. Forma löjromen till ägg. Lägg löjromsäggen mellan två skivor lax.

Dillolja:
Mixa rapsolja och dill till en grön dressing.

Recept: Friiberghs Herrgård

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!