Sveriges godaste mat!

Blogginlägg  

Årets Kock fyller 30 år nästa år (vilket gör tävlingen jämngammal med mig!) och firandet har redan inletts med fina boken Sveriges godaste mat! 25 av de 29 korade vinnarna presenteras och delar med sig av recept på favoritdesserter, söndagsklassiker och mer avancerade rätter på 280 blanka sidor. Joel Wåreus har fotat både mat och kockar; de senare syns på snygga, svartvita in-action-porträtt.

En av kockens bidrag i boken innehåller en kålrotskräm som är så grym att jag måste dela med mig av den. Den är superenkel och supergod! Vore det inte för smöret kunde den kanske kallas en nyttig fusk-bea …

Kockens kålrotskräm (4 portioner)

800 g skalad kålrot
100 g smör
3 msk hackad dragon
salt

Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålroten slät med smör. Tillsätt hackad dragon. Smaka av med salt.

Schysst med boken, förutom att den är snygg, är recepten med labeln ”Avancerad”; rätter som är lite svårare, men som ändå funkar att göra i ett vanligt kök. Perfekt för alla som vill styla eller utmana sig själva. Får väl se om jag vågar laga något från den kategorin …

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!