Trädgårds ketchup

Blogginlägg  

Lägg alla ingredienser i en stor kastrull, gärna 5 liters gryta, de vill gärna sprätta när man kokar den och de en hel del. I receptet står de att man ska he i vinägern i reduceringen?de kanske blir bättre. Alltså spar de till andra omgången/reduceringen. Jag kanske kokte bort mycket av syran!? Man kan nog alltid röra i lite senare om man tycker den är för mesig. Koka under omrörning i åtminståne 45 minuter. Dra av spisen och passera ned i ny ren kastrull. Koka åter upp din nu helt lena rena fina ketchup, addera rödvinsvinägern och låt den sakta reducera ned till den tjocklek du önskar! Häll upp på rena, helst steriliserade burkar. Förvara mörkt och kyligt! 


I andra kokningen tillsatte jag:


 1 msk finmortlad Herbaria Carpriccio pepparblandning som fick koka med sista 2o minuterna. Herbaria har även en hel del andra trevliga pepparsorter som kunnat få gå i tex långpeppar. Men denna gång körde jag deras pepparblandning där bla långpeppar ingår.
lite mer torkad basilika


 


Visst inget du kanske ställer dig och gör då och då ifall du använder mycket ketchup. För de tog sin lilla tid att göra. Men lite charmigt är de ju med egen! Hemmagjord ketchup. Erkänner att reduceringen gjorde jag dagen efter! Har länge tänkt på att göra egen ketchup och för ett tag sedan fick jag rejält med tomater av en arbetskompis både gula, gröna och röda, tack Christine Högberg! Nästa år! Då sätter jag upp mitt växthus och i slutet på den sommaren så lär det läggas in och kokas en del roliga saker dvs om jag lyckas med min odling! Min nykokta ketchup bekänner väl färg om en dag eller så då jag kommer att testa den mot bacon och ägg och stekt potatis! Är den för mesig då, då drar jag i mer syra! Men så här vid första avsmakningen kändes den bra!

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!