Tzatziki och tapas lockar på resan

Redaktionsbloggen  

Vi är rätt bra på att prova lokala specialiteter på semestern. I alla fall de säkra korten som vi vet är goda. I en undersökning gjord av Ving svarar 7 av 10 att de alltid provar lokal mat under sin resa.

”Att prova på lokala rätter är inte bara gott utan är också ett bra sätt att lära känna ett land och en kultur på”, berättar Magdalena Öhrn, informationschef på Ving i ett pressmeddelande.

Listan på matfavoriter:
1.     Grekisk tsatsiki (40 procent)
2.     Spanska tapas (39 procent)
3.     Grillad färsk fisk (38 procent)
4.     Kötträtter och souvlaki (29 procent)
5.     Skaldjur (24 procent)
6.     Pastarätter (16 procent)
7.     Turkisk kebab, meze och halloumi (13 procent)
8.     Sallader (8 procent)
9.     Pizza (6 procent)
10.  Vegetariska rätter (4 procent)

 Som ni ser är det verkligen inga ”nya” rätter som vi helst provar, snarare de som blivit en del av vår svenska matkultur. Så kanske säger dessa siffror mer om hur våra matvanor har förändras och vilka kulturer vi tagit till hjärtat och gommen än om våra resevanor.

 

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!