Utländska journalister besöker Jämtland

Okategoriserade  

Vem vill inte besöka Fäviken Magasinet eller Åre Chokladfabrik? Chansen har i alla fall kommit till ett gäng utländska matjournalister som ska få smaka på Jämtland. Det är VisitSweden som arrangerar resan för femte gången ? allt för att få utländska medier att uppmärksamma matlandet Sverige.

Bor du i Jämtland eller har vänner eller släkt som gör det? Då vet du redan vilken mat som serveras i de Jämtländska husen. Men det vet inte de utländska journalister som nu bjuds hem till några östersundsbor på middag. Bjudningen är en del i en arrangerad resa för åtta utvalda matjournalister från bland annat Ryssland, Frankrike och Spanien som ska frestas av matupplevelser i Sverige under fem dagar.
– Den gastronomiska världen vänder blickarna norrut just nu. Sverige är ett föregångsland när det gäller mat och vårt kök är hälsosamt och nyfiket på nya idéer. Nyligen tog också en svensk kock hem ett silver i kock-VM. Mat, tillsammans med kreativ livsstil, svensk design, film, musik och litteratur, påverkar allt fler att bli nyfikna på Sverige och bidrar till att stärka Sveriges varumärke, säger Thomas Brühl, vd för VisitSweden.

Årets Academy of Sweden ? Culinary har tidigare arrangerat besök i Skåne, Västkusten, Lappland, Stockholm och Sörmland.
– Sverige tar in på matdynastierna Frankrike och Italien och gör sig ett namn som kulinarisk destination. Ge dem ett år och det här kommer att bli den rätta platsen att äta på, skrev brittiska tidningen Stylists Amy Grier i en artikel, det efter att Amy varit en av deltagarna när matakademien besökte Lappland och Norrbotten 2010.

Matjournalisterna som kommer på besök är:

Wegener Nieuwsmedia, Nederländerna
LLC BreadSalt,

Ryssland
Gourmets & Co, Frankrike
Sanoma Magazines,

Finland
La Cucina del Corriere, Italien
El Pais,

Spanien
Copenhagen Food Magazine, Danmark

 

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!