Glöggmingel

Att bjuda hem till ett glöggmingel är ett härligt sätt att samla vänner i adventstid. Ett mingel ger också möjlighet att bjuda hem fler personer eftersom det inte är någon sittande middag. Med god planering kommer du att vara avslappnad trots att du kanske väljer att servera tio olika tilltugg. I och med att barn ofta dyker upp har vi också ett barnbord med trekantssandwich och pepparkakor så att de små också känner att de får mingla. Glöggen är färdigköpt och endast uppvärmd tillsammans med den varma äppelmusten. Laga allt eller välj ut dina favoriter och följ det praktiska körschemat för ett lyckat och gott mingel.

Servera allt eller plocka ut dina favoriter till glöggminglet – med det praktiska körschemat hinner du göra klart allt i tid, utan stress.

Körschema

1 vecka innan eller tidigare
- Baka kanelhjärtan och förvara i lufttät burk
- Baka petit-chouerna till éclairerna och lägg därefter i frysen; tina sedan upp på hushållspapper eller galler

2 dagar innan
- Syrlig lök till laxtartaren
- Grönmögelostmousse
- Apelsincrème till éclairerna
- Vit chokladmousse
- Syrliga äpplen samt havrefras till chokladmoussen

1 dag innan
- Skär upp matjessillen i mindre bitar
- Dela knäckebrödet i mindre bitar
- Gör laxtartaren
- Gör degen till tarte flambéerna
- Skär lök och sidfläsk samt riv cheddarosten till tarte flambéerna
- Tillaga grönkålschipsen i ugnen och lägg dem sedan på den torraste platsen i huset

Samma dag
- Fritera dillen till matjesen
- Plocka endivbladen och lägg dem på fat med blöt handduk eller hushållspapper över
- Blanda lax- och apelsinblandningen
- Blanda citronskal och salt och strö det över grönkålen; lägg upp på fat
- Slå alla ingredienser till den varma äppelmusten i en gryta


Precis innan gästerna kommer
- Koka potatisen och dela den