Kotlett är gott om den tillagas varsamt. Bryn kotletten på hög temperatur och stek den färdig på låg temperatur. Salladen kan även serveras kall, men låt i så fall potatisen kallna helt innan den blandas med övriga ingredienser.
4 fina fläskkotletter med rejäl fettkappa
Potatissallad i citronvinägrett
600–800 g potatis med skal
3 dl purjolök, strimlad
1 knippe rädisor
1 gurka, skalad och urkärnad
1 citron, skal och saft
1 dl olivolja
persilja
salt och peppar
Salta och peppra kotletterna. Bryn eller grilla dem, och stek dem därefter färdiga i 150° varm ugn till en innertemperatur på 65°.
Potatissallad i citronvinägrett: Koka potatisen. Strimla purjolöken, dela rädisorna och dela gurkan. Riv skalet från citronen fint. Blanda citronsaften med olivoljan; slå den över löken, rädisorna och gurkan. Dela potatisarna medan de fortfarande är varma och vänd ner dem i salladen. Smaka upp med salt och peppar. Strö över citronskal och persilja.
Servera potatissalladen genast tillsammans med kotletten.