En lite enklare men väldigt god liten dessertkanapé, som kan avsluta mingelfesten. Den frusna druvsalladen är ett riktigt fräscht komplement till de fattiga riddarna.
Du behöver

Druvsallad
1 klase kärnfria druvor, halverade och frysta
1 1/2 dl vatten
1 1/4 dl socker
1 lakritsrot, finriven
1 dl torkade tranbär

Fattiga riddare
1 dagsgammalt bröd, t ex vetelängd eller kanelbulle
3 dl mjölk
3 ägg
1 msk socker
smör till stekning

Strössel till riddarna
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Portioner
4
Druvsallad: Halvera druvorna och lägg dem i frysen. Blanda vatten, socker, lakritsrot och tranbär till sockerlagen och koka upp. Låt lagen svalna i kyl.

Fattiga riddare: Skiva brödet. Vispa upp äggen lätt och tillsätt mjölk och socker. Doppa brödskivorna i blandningen och stek på medelvärme i smör på båda sidorna. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till strösslet och vänd de varma riddarna i det.

Servering: Ta ut druvorna från frysen. Rippla över sockerlagen och servera druvorna med de ljumma riddarna.
Fotograf