ca 12 st stora pastasnäckor
125 g mascarpone
1 kula mozzarella
2 dl riven parmesanost
1 stor aubergine
1 dl olivolja
salt och peppar
4 dl tomatsås
Koka pastasnäckorna nästan färdiga i lättsaltat vatten.
Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Krydda blandningen med salt och peppar.
Skiva auberginen i ca 7 mm tunna skivor och stek gyllenbruna på bägge sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Häll tomatsåsen i en eldfast form.
Fyll pastasnäckorna med ostblandningen.
Lite pill är det men lättast går det om man tar hjälp av en spritspåse.
Varva snäckorna med öppningen uppåt i formen tillsammans med aubergineskivorna.
Ställ in formen i ugnen på 175°C i ca 40 minuter.
Servera rykande varm med en enkel sallad och en bit bröd.