Pepparroten ger ett härligt sting till hela kanapén och blir en lättare variant än den med anklever eller märg.
Du behöver
200 g hälleflundra, skivad
1 tsk kapris, hackad
1/2 tsk grönpeppar, hackad
1/2 msk dill, finskuren
1/2 msk persilja, finskuren
1/2 citron, rivet skal
1 msk olivolja
2 kokta rödbetor
1 msk olivolja
citronsaft
Servering
riven pepparrot
skivade rädisor
sockerstekta rågbrödsskivor
Lägg ut den skivade hälleflundran på en plåt. Fördela örter, kapris, grönpeppar och citronskal över fisken. Ringla över olivolja samt salta och peppra. Ställ kallt 1 timme.
Skär betorna i små bitar, fräs dem i olivolja och lite vatten. Mixa till en slät kräm och smaka av med citron.
Servering: Arrangera hälleflundran och betorna på brödskivorna. Garnera med rädisa och pepparrot.
Skär betorna i små bitar, fräs dem i olivolja och lite vatten. Mixa till en slät kräm och smaka av med citron.
Servering: Arrangera hälleflundran och betorna på brödskivorna. Garnera med rädisa och pepparrot.
Fotograf