Det är alltid extra härligt när man blandar enklare råvaror som märg med extravaganta råvaror som kaviar. Toppat med friterad lök blir det total njutning och glädje.
Du behöver
100 g oxmärg
Syrad lök
1 liten schalottenlök, skivad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
3 msk vatten
Servering
30 g kaviar
rostad eller friterad lök
1 msk blekselleri, fint skuren
smörstekta brödskivor
Portioner
4
Syrad lök: Koka upp vinäger, vatten och socker. Lägg i löken och låt kallna.
Låt märgen sköljas i kallt vatten tills den blivit fri från blod. Salta lätt. Lägg upp på en bit aluminiumfolie. Rök i Abu-rök på spisen någon minut och dra sedan åt sidan. Låt stå i 10 minuter. Ställ sedan kallt.
Servering: Skiva och stansa ut rundlar av märgen och lägg på brödet. Fördela sellerin, den friterade löken och den syrade schalottenlöken. Toppa med kaviaren.
Låt märgen sköljas i kallt vatten tills den blivit fri från blod. Salta lätt. Lägg upp på en bit aluminiumfolie. Rök i Abu-rök på spisen någon minut och dra sedan åt sidan. Låt stå i 10 minuter. Ställ sedan kallt.
Servering: Skiva och stansa ut rundlar av märgen och lägg på brödet. Fördela sellerin, den friterade löken och den syrade schalottenlöken. Toppa med kaviaren.
Fotograf