Fänkålsknäcke
30 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk fänkålsfrön, krossade
300 g rågsikt
300 g grahamsmjöl
Färskostcrème
60 g keso
60 g cream cheese
30 g kaviar, Kalles
1 msk gräslök, hackad
2 kg svenska signalkräftor
200 g västerbottensost
Fänkålsknäcke: Värm ugnen till 250°. Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, fänkålsfrö, rågsikt och grahamsmjöl. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i 10 delar. Kavla ut varje del tunt. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel på rikligt mjölat bakbord. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter till fin färg och låt bröden svalna på galler.
Färskostcrème: Rör ihop samtliga ingredienser till färskostcrèmen.
Servering: Servera färskostcrèmen till fänkålsknäcket tillsammans med kräftor och västerbottensost.
Kommentar: Baka ditt eget kryddiga knäckebröd! Det är till och med enklare än att baka en vanlig baguette.