Årstiden är tacksam med alla mogna grönsaker, tänk på att servera dem vid rätt temperatur.
Du behöver
400 g tomater, i olika former och färger
100 g fetaost, rumstempererad
olivolja och vinäger
salt och svartpeppar
400 g lamminnanlår eller annan del av lammsteken
50 g smör
vitlök, riven
salt och svartpeppar
4 salladshuvuden, späda och ansade olivolja
salt och svartpeppar
Portioner
4
Temperera tomaterna, gärna nära grillen så att de känns ljumma. Dela tomaterna i bitar. Bryt osten i mindre bitar och blanda dem lätt med tomaterna. Krydda med olja, vinäger, salt och svartpeppar.
Krydda köttet med salt och svartpeppar. Blanda smör och vitlök. Grilla köttet hårt, pensla med vitlökssmöret under tiden. Vila köttet klart till 57° i innertemperatur.
Dressa salladshuvudena med oljan, vänd dem snabbt på grillen. Krydda med salt och svartpeppar. servering: Skiva köttet och salta snittytan. Vänd samman alla ingredienser och fördela på ett stort fat.
Dressa salladshuvudena med oljan, vänd dem snabbt på grillen. Krydda med salt och svartpeppar. servering: Skiva köttet och salta snittytan. Vänd samman alla ingredienser och fördela på ett stort fat.
Fotograf