Denna makrill i tomatsås är en helt annan än den i burk och därmed också så mycket godare. Jag gillar att tomatsåsen är lite syrlig för att bryta av mot den fetare makrillen.
Du behöver

400 g makrill
smör
salt och peppar

Tomatsås
1 burk konserverade körsbärstomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 msk olivolja
salt och peppar

Servering
spagetti
kapris

Portioner
4
Filea makrillen och dela ner den i mindre bitar. Stek i smör. Salta och peppra.

Tomatsås: Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Svetta löken i olivolja. Slå i de konserverade tomaterna; tillsätt balsamvinäger och socker. Låt tomatsåsen puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda den med tomatsåsen. Vänd ner den stekta makrillen och toppa med lite kapris.
Fotograf