
Örtagårdscrème
250 g färskost
2-3 dl basilika och persilja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
rivet citronskal
salt, socker, malen vitpeppar
Gul paprikasås
1-2 gula paprikor
1/2 msk honung
2-3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
salt
vitlök
6 vita sparrisar, kokta
babyspenat
Örtagårdscrème: Mixa allt i en matberedare och smaka av med salt, socker och malen vitpeppar.
Gul paprikasås: Baka paprikorna på 180° i ugnen utan att de tar färg, men tills skalet lossnar lätt. Ta bort skal och kärnor. Mixa paprika, honung och vinäger i mixer till en slät massa och rör droppvis i olja. Smaka av med salt och lite vitlök.
Rulla in en bit kokt sparris i babyspenat med örtcrèmen. Servera på en spegel av gul paprikasås.
Vin: 2914 Pierre Sparr Pinot Blanc Réserve Alsace