Du behöver
4 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 dl socker
1 1/2 gelatinblad
1 apelsin
1 lime
1 blodgrapefrukt
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner allt i en gryta tillsammans med grädden och sockret. Ge gräddblandningen ett uppkok och dra grytan åt sidan och låt vila. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner de i den varma grädden.
Sila upp i serveringsskålar och ställ kallt att stelna. Skala frukterna med kniv så allt det vita försvinner. Skär ut filéerna mellan hinnorna och lägg de i en skål. Pressa saften ur resterna över filéerna, smaka av och söta eventuellt med lite socker. Servera pannacottan med citrussalladen över.
Sila upp i serveringsskålar och ställ kallt att stelna. Skala frukterna med kniv så allt det vita försvinner. Skär ut filéerna mellan hinnorna och lägg de i en skål. Pressa saften ur resterna över filéerna, smaka av och söta eventuellt med lite socker. Servera pannacottan med citrussalladen över.
Fotograf