Du behöver
8 päron
1 liter vatten
5 dl socker
5 st stjärnanisar
2 kanelstänger
saften av 1/2 citron
1/2 vaniljstång
Flarnsmet
100 g äggvita
100 g florsocker
100 g smör, rumstempererat
100 g vetemjöl
lite vaniljsocker
lite rivet citronskal
vaniljglass
Portioner
8
Koka upp vattnet med socker, stjärnanis, vaniljstång, kanelstång och citron. Skala päronen och kärna ur dem försiktigt underifrån. Ställ dem i den varma lagen och låt dem sjuda försiktigt tills de är mjuka. Ställ åt sidan och låt kallna i lagen.
Flarnsmet: Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Bred ut smeten i önskad form på bakplåtspapper, grädda i 200° tills de fått fin färg.
Servera päronen i djupa tallrikar med lite av sockerlagen i botten tillsammans med vaniljglass och toppa med flarn.
Flarnsmet: Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Bred ut smeten i önskad form på bakplåtspapper, grädda i 200° tills de fått fin färg.
Servera päronen i djupa tallrikar med lite av sockerlagen i botten tillsammans med vaniljglass och toppa med flarn.
Fotograf