Du behöver

4 st pilgrimsmusslor

Sparristerrin
0.5 kg sparris
1 st morot
1 kruka persilja
1 kruka dill
5 st Gelatinblad
1 st citron

Röd paprikasås
2 st paprikor - röda
2 msk Honung
3 msk vitvinsvinäger
2 dl Olivolja

Portioner
4

Sparristerrin: Skala och strimla sparrisen, skala och skär morötter i fina tärningar och koka de i 4 1/2 dl lättsaltat citronvatten mjuka men inte sönder. Blanda i de blötlagda gelatinbladen. Låt det svalna tillsätt dill och persilja. Låt det stelna i en liten avlång kakform.

Röd paprikasås: Baka paprikorna på 180° i ungen utan att de tar färg men så länge att skalet lossna lätt. Ta bort skal och kärnor. Mixa paprika, honung och vinäger i en mixer till en slät massa och rör i oljan droppvis. Smaka av med salt och lite vitlök.

Skär pilgrimsmusslorna i skivor och toppa med litet havssalt och någon droppe citronsaft. Lägg upp musselskivorna på bitar av sparristerrinen.

Fotograf