
4 pilgrimsmusslor
Sparristerrin
1/2 kg sparris
1 morot
1 kruka persilja
1 kruka dill
5 blad gelatin, blötlagda
1 citron
Röd paprikasås
1-2 röda paprikor
1/2 msk honung
2-3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
salt
vitlök
Sparristerrin: Skala och strimla sparrisen, skala och skär morötter i fina tärningar och koka dem mjuka i 4 1/2 dl lättsaltat citronvatten utan att de går sönder. Blanda i de blötlagda gelatinbladen. Låt det svalna. Tillsätt dill och persilja och låt stelna i en liten avlång kakform.
Röd paprikasås: Baka paprikorna på 180° i ugnen utan att de tar färg, men tills skalet lossnar lätt. Ta bort skal och kärnor. Mixa paprika, honung och vinäger i en mixer till en slät massa och rör i oljan droppvis. Smaka av med salt och lite vitlök.
Skär pilgrimsmusslorna i skivor och toppa med lite havssalt och någon droppe citronsaft. Lägg upp musselskivorna på bitar av sparristerrinen och servera paprikasåsen till.
Vin: 4280 Tegernseerhof Selection Riesling 2006 Österrike