4 ägg
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
250 g grön sparris
200 g knippmorötter
olivolja
salt
Sardellvinägrett
5 sardellfiléer, i olja
2 tsk kapris
1/2 vitlöksklyfta
1/2 schalottenlök
1/2 rosmarinkvist
1 tsk god vinäger
2 tsk olivolja
salt
Koka upp vatten, lägg ner äggen och koka dem i 10 minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten, skala och dela dem. Kärna ur och skär paprikorna i 4 bitar vardera, ansa sparris och morötter, vänd grönsakerna i olivolja och salt. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur och grilla grönsakerna cirka 2 minuter på varje sida.
Sardellvinägrett: Finstrimla sardellerna, hacka kaprisen, finhacka vitlök, schalottenlök och rosmarin. Blanda alltsammans med olivolja och vinäger, smaka av med salt.
Servering: Vänd grönsakerna i vinägretten före servering och servera med ägghalvorna.
Vinförslag: 99140 Cono Sur Reserva Riesling 2007, Chile