Du behöver

400 g oxfilé, hängmörad mittbit
olivolja
havssalt
svartpeppar från kvarn

Salladscrème
1/4 l naturell olja
1 kvisttomat
50 g spenat
25 g basilika
25 g rucola
1/2 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

8 rädisor
parmesan

Portioner
4
Salladscrème: Kyl ner oljan i frysen till cirka +2°. Skålla och skala tomaten och ta bort kärnhuset. Kör tomatkött, vitlöksklyfta och 1/2 dl olja i en mixer. Tillsätt spenat och basilika, mixa. Tillsätt resterande olja i en tunn stråle, tillsätt rucolan mot slutet. Efter att rucolan tillsatts bör inte crèmen mixas så länge; rucolan tenderar då att tappa färg och bli grå. Smaka av med salt och svartpeppar. Kyl ner i kylskåp.

Oxfilé: Salta, peppra och rulla oxfilén i olivolja. Hetta upp ett grilljärn så pass att det ryker om det. Rulla oxfilén i det heta järnet, ytan ska vara ordentligt sotad. Optimalt är att tillreda oxfilén på kolgrill. Kyl oxfilén i isbad för att avstanna tillagningen. Låt rinna av på papper. Skär oxfilén i 1/2 cm tjocka skivor, salta och peppra.

Hyvla rädisor och parmesan tunt. Anrätta oxfilén med salladscrème, rädisor och rikligt med parmesan.
Fotograf