Välj en oxrygg av riktigt god kvalitet – det är så lite som går åt och det är verkligen värt att använda prima vara för att det ska bli riktigt gott.
Du behöver
200 g oxrygg, med kappa
Tryffelslaw
2 dl lila kål, strimlad
1 dl god majonnäs
tryffelolja
salt och peppar
Servering
smörstekta brödskivor
skivad tryffel
tandpetare
Portioner
4
Stek oxryggen i smör. Stek färdig i ugn på 80° till 55° i innertemperatur.
Tryffelslaw: Krydda den goda majonnäsen med tryffelolja. Blanda ner kålen och smaka av med salt och peppar.
Servering: Stek brödet i smör. Skiva biffen och lägg på tryffelslaw, lägg köttet på brödet och förankra med en tandpetare. Garnera med skivad tryffel och lite extra tryffelmajonnäs.
Tryffelslaw: Krydda den goda majonnäsen med tryffelolja. Blanda ner kålen och smaka av med salt och peppar.
Servering: Stek brödet i smör. Skiva biffen och lägg på tryffelslaw, lägg köttet på brödet och förankra med en tandpetare. Garnera med skivad tryffel och lite extra tryffelmajonnäs.
Fotograf