Perfekt till ugnsrostad kalvlägg! Se recept nedan.
Du behöver
4 orange mindre morötter
4 gula mindre morötter
1 vaniljstång
2 dl vitt vin
2 dl citronsaft
2 dl socker
1 schalottenlök
skuren dill
olivolja
Portioner
4
Skala morötterna och putsa dem runda med en ren, torr, grov kökssvamp. Skär dom på snedden i 1 1/2 cm tjocka skivor. Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter och kyl ner i isbad. Sila bort vattnet och lägg morötterna i en bunke eller plastburk. Dela vaniljstång och skrapa ur fröna. Koka frön och stång med vin och socker tills sockret löst sig. Tillsätt citronsaften och låt syltningslagen komma upp i kok. Häll sedan lagen över morötterna så att det täcker. Förvara i kyl 12 timmar före servering.
Vid servering värms morötterna med lite av lagen, schalottenlök och lite olivolja. Salta och peppra och garnera med skuren dill.
Vid servering värms morötterna med lite av lagen, schalottenlök och lite olivolja. Salta och peppra och garnera med skuren dill.
Fotograf