Perfekt till ugnsrostad kalvlägg! Se recept nedan.
Du behöver

4 orange mindre morötter
4 gula mindre morötter
1 vaniljstång
2 dl vitt vin
2 dl citronsaft
2 dl socker
1 schalottenlök
skuren dill
olivolja

Portioner
4
Skala morötterna och putsa dem runda med en ren, torr, grov kökssvamp. Skär dom på snedden i 1 1/2 cm tjocka skivor. Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter och kyl ner i isbad. Sila bort vattnet och lägg morötterna i en bunke eller plastburk. Dela vaniljstång och skrapa ur fröna. Koka frön och stång med vin och socker tills sockret löst sig. Tillsätt citronsaften och låt syltningslagen komma upp i kok. Häll sedan lagen över morötterna så att det täcker. Förvara i kyl 12 timmar före servering.

Vid servering värms morötterna med lite av lagen, schalottenlök och lite olivolja. Salta och peppra och garnera med skuren dill.
Fotograf