4 st vårkycklingbröst
palsternackscréme
3 st palsternackor
3 dl Vispgrädde
citronsaft
salt och peppar
nässlor
5 dl rensade nässlor
3 dl grönsaksfond
2 st schalottenlökar - finskurna
1 msk Smör
servering
8 st gröna sparrisar
4 skivor anklevere á 80 g
Smör
Stek kycklingbrösten gyllene i smör. Stek färdigt ugn på 120° till 64° i innertemperatur.
Palsternackscrème: Skär palsternackan i små bitar. Koka bitarna mjuka i grädden. Mixa till en slät crème och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Nässlor: Koka upp grönsaksfonden tillsammans med löken. Tillsätt nässlorna och koka i 23 minuter. Mixa slätt i cirka 4 minuter. Sila. Smaka av med salt, peppar och smör.
Servering: Skär av knopparna på sparrisen och dela dem. Hyvla stjälkarna tunt. Sjud dem i smör och lite vatten någon minut, smaka av med salt och peppar. Halstra anklevern någon minut i het, torr panna; vänd och ös med fettet som levern släpper, smaka av med salt och peppar. Lägg anklevern på vårkycklingen och arrangera med palsternackscrèmen, nässlor och sparris.