Du behöver

Chokladfondant
500 g mörk choklad
500 g osaltat smör
500 g florsocker
200 g vetemjöl
7 hela ägg
1 dl likör eller apelsinjuice
1 nypa salt

Mascarponesorbet
900 g mascarpone
9 dl vatten
480 g socker
1/2 dl citronjuice
2 citroner, skalet

Inkokta körsbär
500 g kärnfria körsbär
1 dl portvin
2 dl rödvin
1/2 dl konjak
4 msk honung
1 kanelstång
2 stjärnanisar
1 vaniljstång
2 apelsiner, skalet

Portioner
20 st i muffinsstorlek
Chokladfondant: Smält choklad, smör, och socker i vattenbad. Rör i tre av äggen när smeten svalnat något och sikta i mjölet, tillsätt resterande ägg och smaksätt. Baka av på 180° i cirka 12 minuter.

Mascarponesorbet: Koka socker, vatten, juice och citronskal. Blanda ner mascarponen. Kör i glassmaskin. Frys.

Inkokta körsbär: Dela vaniljstången och skrapa ur den i en vid gryta. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt sjuda på medelvärme tills vinet och honungen kokt ihop och tjocknar.

Servera körsbären ljumma till chokladfondanten tillsammans med mascarponesorbeten.
Fotograf