4 lasagneplattor
4 dl tomatsås
100 g bladspenat
1 dl rostade valnötter
2 vitlöksklyftor
2 st portabello
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Ostsås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
3 dl mjölk
100 g getost
2 dl riven parmesanost
Skiva portabellon tunt och fräs mjuk i olivolja. Tillsätt hackad vitlök och spenat och låt spenaten mjukna. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra på mjölet. Rör om och häll sedan på grädde och mjölk.
Koka upp under omrörning. Blanda ner ostarna och låt de smälta. Smaka av såsen med salt och peppar.
Varva sedan lasagneplattor, tomatsås, grovhackade valnötter, portabelloblandningen och ostsåsen. Börja och avsluta med ostsås.
Tre lager lasagneplattor behöver man minst tycker jag.
Baka i ugnen på 175°C i ca 45 minuter.
Tag ut formen och låt lasagnen svalna något.