
Varma svenska äpplen i kontrast till den kalla vaniljmjölken är supergott.
Det blir inte mycket enklare än detta.
Det blir inte mycket enklare än detta.
Du behöver
4 vinteräpplen
50 g mandelmassa
1 citron, skalet
smör
Vaniljmjölk
4 dl mjölk
1 vaniljstång
florsocker
Portioner
4
Kärna ur äpplena och fyll dem med mandelmassan blandad med citronskal. Ställ äpplena i panna eller form, klicka över smör och grädda på 200° i cirka 15 minuter; äpplena ska vara helt mjuka.
Vaniljmjölk: Blanda mjölken med delad vaniljstång och lite florsocker. Låt stå och dra i kylen i 30 minuter. Ta upp stången, skrapa ur fröna och lägg tillbaks dem i mjölken.
Servera den kalla vaniljmjölken till de varma äpplena.
Vaniljmjölk: Blanda mjölken med delad vaniljstång och lite florsocker. Låt stå och dra i kylen i 30 minuter. Ta upp stången, skrapa ur fröna och lägg tillbaks dem i mjölken.
Servera den kalla vaniljmjölken till de varma äpplena.
Fotograf