Ankleverterrin med rödvinsreduktion samt karamelliserad lök
1.5 kg anklever
1 l Mjölk
15 g Salt
2 cl armagnac
3 g svartpeppar
karamelliserad lök
500 g Lök
350 g Socker
2 cl balsamvinäger
3 st lagerblad
rödvinsreduktion
3 dl rött vin
150 g Socker
servering
bröd
Rensa anklevern fri från hinnor och senor; då blir den automatiskt delad i mindre bitar. Låt anklevern ligga i mjölk 1 timme i kylen. Häll bort mjölken, blanda anklevern med salt, armagnac och svartpeppar. Lägg allt i en avlång sockerkaksform och packa den väl. Ställ i vattenbad och grädda i ugn vid 90° i 1 timme. Låt terrinen stå under press över natten.
karamelliserad lök: Skär löken i skivor. Blanda alla ingredienser och sjud på spisen tills all vätska kokat in. Kyl.
rödvinsreduktion: Koka ihop vin med socker tills det tjocknat.
servering: Skär ankleverterrinen i rejäla skivor. Lägg upp löken och arrangera med rödvinsreduktionen. Servera med ett gott bröd.