
600 g bergtunga
salt och vitpeppar
800 g potatis
Nässelpesto
12 dl nässlor
1/2 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk pinjenötter
40 g pecorinoost
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
1 citron, i klyftor
gräslök
Salta och peppra bergtungfiléerna och rulla ihop dem. Sjud fisken på svag värme eller ånga den i ugn. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Nässelpesto: Förväll nässlorna. Mixa nässlor, vitlök, citronsaft, pinjenötter och pecorinoost. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och svartpeppar.
Slå av vattnet från potatisarna och vänd i nässelpeston, spara lite för att kunna ringla över bergtungan. Lägg potatisen i botten på en tallrik, lägg bergtungan på potatisen, ringla över resterande nässelpesto. Servera med gräslök och citronklyftor.
Vinförslag: 6145 Dry Creek Chardonnay 2005, USA