Du behöver

1 nät blåmusslor
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 dl vitt vin
1 dl vatten

Topping
2 tomater
1 salladslök
1 citron, skalet och saften
1 dl dill, plockad
1 dl parmesan, riven
salt och svartpeppar

Portioner
4

Borsta och dra bort skägget från musslorna. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i rapsoljan, tillsätt vitt vin och vatten, koka upp. Tillsätt musslorna och koka under lock tills de öppnat sig, det tar cirka 5 minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig. Ta ur musslorna och kyl dem. Spara buljongen, den är utmärkt att göra sås eller soppa på.

Topping: Kärna ur tomaterna och skär dem i små tärningar. Skär salladslöken tunt. Riv skalet från citronen. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen och smaka av med salt och svartpeppar. Dela musslorna och lägg dem på fat, strö över toppingen, avsluta med att droppa över citronsaften.

Fotograf