Du behöver
Dressing
35 g hasselnötter, rostade
1 1/2 apelsin, fruktköttet och rivet skal
1 tsk balsamvinäger
1/2 msk socker
1 tsk dijonsenap
1 1/4 dl olivolja
salt och vitpeppar
Sallad
100 g solmogna tomater, i klyftor
2 morötter, tunt hyvlade på längden
2 avokador
100 g rödkål, tunt hyvlad eller strimlad
25 g rostade pinjenötter
25 g rostade hasselnötter
100 g rucolasallad
1 huvud lollo rosso
1 huvud lollo biondo
rikligt med grovt hyvlad parmesan
Portioner
4
Dressing: Mixa allt utom olja i en blender alternativt med en stavmixer. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj salladen och blanda med övriga ingredienser.
Slunga salladen i dressingen precis före servering, salta och peppra och toppa med rikligt med grovt hyvlad parmesan.
Sallad: Skölj salladen och blanda med övriga ingredienser.
Slunga salladen i dressingen precis före servering, salta och peppra och toppa med rikligt med grovt hyvlad parmesan.
Fotograf