Du behöver

Roquefortostbrulé
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/4 vaniljstång
80 g strösocker
100 g äggula
250 g roquefortost
40 g strösocker, för karamellisering

Päronkompott
2 hårda päron
45 g strösocker
1 tsk pressad citronjuice
1 krm kardemummakärnor, krossade

Salta nötflarn
50 g valfria nötter
50 g smör
50 g glukos
50 g vetemjöl
60 g strösocker
1 tsk flingsalt

Portioner
6
Roquefortostbrûlée: Värm ugnen till 120°. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet. Lägg stång och innehåll i gräddmjölken och koka upp. Dra av från plattan och låt det stå i 15 minuter. Vispa under tiden äggulor och socker poröst. Sila ner gräddmjölken i ägguleblandningen och smula ner osten. Blanda väl till en slät smet. Häll ner smeten i 6 ugnsfasta portionsformar, cocotter . Ställ cocotterna i ett vattenbad och ugnsbaka tills de stannat, cirka 45 minuter. Om de inte verkar stanna så höj temperaturen 20° (alla ugnar är olika). Låt brûléerna svalna.

Päronkompott: Skala, kärna ur och fintärna päronen. Blanda päron, citron, socker och kardemumma i en kastrull. Koka cirka 5 minuter till en simmig konsistens. Kyl ner.

Salta nötflarn: Denna sats räcker till fler. Degen går bra att frysa in och använda vid ett annat tillfälle. Värm ugnen till 200°. Finhacka nötterna och blanda med övriga ingredienser till en fin deg. Rulla 6 stycken centimeterstora kulor och placera dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka flarnen tills de får fin färg, cirka 8 minuter.

Servering: Strö ett tunt lager socker ovanpå brûléerna och karamellisera det med en gasolbrännare. Lägg på kompotten och sist det knapriga flarnet.
Fotograf