Smakerna är hämtade från den klassiska vitello tonnaton, men görs här i annat utförande. Smörgåskrassen ger en härlig kryddighet, som inte tar över smaken från det milda kalvköttet.

Du behöver

400 g kalvfilé
2 ägg
1/2 burk tonfisk, 100 g
6 sardellfiléer
1 citron, skalet
1 ask smörgåskrasse
parmesan
olivolja
salt och peppar

Portioner
4

Lägg kalvfilén på plastfolie och rulla ihop till en cylinder. Lägg rullen i frysen; den kan ligga där i flera dagar. Koka äggen i 4 minuter, skala dem sedan och blanda med tonfisken. Skär sardellerna i mindre bitar. Ta fram kalvfilén 1 timme innan den ska serveras.

Skär den i tunna skivor med skärmaskin eller en mycket vass kniv. Lägg köttet direkt på tallrikar. Fördela ägg- och tonfiskröran på köttet, strö över sardellerna och riv citronskalet över. Ringla över olivolja, strössla över rikligt med krasse och parmesan. Salta och peppra.

Vinförslag
90329 Josmeyer Les Pierrets Riesling 2008, Alsace, Frankrike (ekologiskt)
Fotograf