Du behöver

20–30 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker)
300 g lax
100 g räkor, urkramade
1 lime, saft och skal
1 chilifrukt, finhackad
salt
1 ägg
1 msk koriander, hackad

fisksås-, lime- och sojadipp

2 tsk fisksås
2 limer, saften
4–5 msk soja, Kikkoman
6 tunna skivor röd chilifrukt

Portioner
4

Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg. Finhacka räkor, chili och koriander; vänd ner detta i färsen. Fördela färsen på degplattorna och vik ihop dem. Lägg smörpapper på varje lager i en bambuångare och lägg dumplingarna på smörpapperet. Ställ bambukorgarna i en kastrull med vatten och ånga i 3–5 minuter.

Fisksås-, lime- och sojadipp: Blanda alla ingredienser till dippen och servera genast med de nyångade dumplingarna.

Fotograf