Du behöver
4 päron av sorten Conference
2 endiver
1 huvud rosésallad
1 näve rucolasallad
200 g gorgonzola eller annan grönmögelost
Honungsvinägrett
1 citron, saften
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
2 msk flytande honung
salt
svartpeppar från kvarn
Portioner
4
Honungsvinägrett: Skär schalottenlöken fint och blanda med citronsaft, honung och olivolja; smaka av med salt och svartpeppar.
Skölj salladen och skär ner den i grövre bitar. Kärna ur päronen och skär dem i grova bitar. Skär gorgonzolaosten i 2 x 2 cm stora kuber. Blanda alltsammans i en bunke och anrätta på stort fat eller direkt på tallrik. Toppa anrättningen med ytterligare salt, svartpeppar och honungsvinägrett.
Skölj salladen och skär ner den i grövre bitar. Kärna ur päronen och skär dem i grova bitar. Skär gorgonzolaosten i 2 x 2 cm stora kuber. Blanda alltsammans i en bunke och anrätta på stort fat eller direkt på tallrik. Toppa anrättningen med ytterligare salt, svartpeppar och honungsvinägrett.
Fotograf