2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker)
400 g fläskkarré
100 g shiitakesvamp
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk sesamolja
2 limer, rivet skal
Soja-, ingefärs- och limedipp
1 dl soja, Kikkoman
1 lime, saften (ca 23 msk)
1 msk ingefära, riven
Stek fläskkarrén på båda sidorna i hög värme och hacka den sedan med kniv tills det är finfördelat. Skär svampen i skivor och stek dem i panna. Hacka över den stekta svampen. Blanda kött och svamp, riv över vitlöken och smaka upp med salt, sesamolja samt rivet skalet från limefrukterna. Fördela fyllningen på gyozaplattorna, vik ihop ändarna och vecka ihop. Häll lite rapsolja i en kall stekpanna och lägg i knytena. Sätt pannan på spisen och stek tills dumplingarna får fin stekyta och färg. Slå i några matskedar vatten, lägg på lock och låt ångas i cirka 3 minuter. Ta bort locket och låt steka igen tills de har en krispig botten.