Brynt smör med soja är verkligen min grej. Soja är en favoritingrediens liksom ingefära, som kommer in lite även här. Det är gott till det mesta – skaldjur, fet mat, soppor, desserter.
Du behöver

8 havskräftstjärtar, skalade
1 huvud blomkål, med stocken kvar
1 dl svartkålsskott

Sabayon på brynt smör

150 g brynt smör
1 ägg
2 äggvitor
2 msk soja, Kikkoman
salt

Servering

4 msk ingefära, finskuren
1 dl rödkålsskott
1 dl grönkålsskott
smör till stekning

Portioner
4

Hyvla lite av blomkålen i cirka 12 tunna skivor. Kula med hjälp av kuljärn (10 mm) ut 20 bollar av blomkålsstocken; dela resten av blomkålen i grova klyftor. Blanchera blomkålsbollarna lätt i saltat vatten. Stek blomkålsklyftorna i smör till gyllene färg. Stek även svartkålsskotten lätt mot slutet av stekningen.

sabayon på brynt smör: Blanda det brynta smöret med ägg, äggvita och soja. Smaka av med salt.

Stek havskräftorna gyllene i smör.

servering: Lägg upp havskräftor och den stekta kålen. Fördela den hyvlade blomkålen och blomkålskulorna. Fördela den finskurna ingefäran. Klicka ut sabayonen samt grönkåls- och rödkålsskott. Ringla gärna över lite av skyn från stekningen av havskräftorna.

Fotograf