
8 havskräftstjärtar, skalade
1 huvud blomkål, med stocken kvar
1 dl svartkålsskott
Sabayon på brynt smör
150 g brynt smör
1 ägg
2 äggvitor
2 msk soja, Kikkoman
salt
Servering
4 msk ingefära, finskuren
1 dl rödkålsskott
1 dl grönkålsskott
smör till stekning
Hyvla lite av blomkålen i cirka 12 tunna skivor. Kula med hjälp av kuljärn (10 mm) ut 20 bollar av blomkålsstocken; dela resten av blomkålen i grova klyftor. Blanchera blomkålsbollarna lätt i saltat vatten. Stek blomkålsklyftorna i smör till gyllene färg. Stek även svartkålsskotten lätt mot slutet av stekningen.
sabayon på brynt smör: Blanda det brynta smöret med ägg, äggvita och soja. Smaka av med salt.
Stek havskräftorna gyllene i smör.
servering: Lägg upp havskräftor och den stekta kålen. Fördela den hyvlade blomkålen och blomkålskulorna. Fördela den finskurna ingefäran. Klicka ut sabayonen samt grönkåls- och rödkålsskott. Ringla gärna över lite av skyn från stekningen av havskräftorna.