Du behöver

2 kokta humrar

Hummerreduktion
skalen från hummern
1 dm purjolök
1 liten palsternacka
2 schalottenlökar
1 msk tomatpuré
4 dl vatten
olja
salt och vitpeppar

Till servering
1/2 morot
1/2 palsternacka
1 schalottenlök
det gröna av 1 purjolök
smör
2 dl kantareller
salt och vitpeppar

Portioner
4

Hummerreduktion: Bryn hummerskalen i olja. Tillsätt grönsakerna skurna i småbitar och låt även dem få färg. Klicka i tomatpurén och bryn den försiktigt. Slå på vinet och låt det koka in. Fyll på med vatten och låt det sjuda i 2 timmar, fyll på med mer vatten så att det inte kokar helt torrt. Sila av och låt sjuda tills det bara återstår 1 dl. Smaka av med salt och vitpeppar och avsluta med lite smör.

Till servering: Skär morot, palsternacka, schalottenlök och purjolök fint. Stek kantarellerna och tillsätt de finskurna grönsakerna. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp på tallrikar tillsammans med hummern och avsluta med att ringla hummerreduktionen runt.

Fotograf