
En klassiker som jag aldrig kan få nog av. När man kokar ihop ättika, socker och dill blir det lättare att hitta en balans för hur sötsyrlig man vill ha grytan – det är bara att experimentera sig fram. Var inte snål med dillen!
Du behöver
2 dl grädde
salt och peppar
dill
smaksättare
1 dl vatten
0.5 dl ättiksprit - 12 %
1 msk socker
10 st dillstjälkar
Portioner
4
Skär köttet i grova tärningar. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar. Lägg köttet i en gryta och slå på vatten så att det täcker, koka upp och skumma av. Tillsätt rotfrukter, lök och kryddor. Koka cirka 1 timme, tills köttet är mört.
Smaksättare: Koka upp samtliga ingredienser.
När köttet är färdigkokt, ta upp det ur grytan och koka ihop buljongen tills 4 dl återstår. Slå i grädden och koka upp. Tillsätt smaksättningen lite i taget, tills det känns lagom. Vänd ner köttet, smaka av med salt och peppar. Avslutat med att röra ner rikligt med dill.
Fotograf