
Enkelt och så gott. Den bakade rotsellerin är tunt skivad och ligger som ett täcke över svamp- och lökkompotten. Kotletten är stekt i smör och serveras med sin fantastiska steksky.
Du behöver
4 kotletter av Berkshiregris
2 timjankvistar
smör till stekning
kalvfond
1 huvud rotselleri
200 g karljohanssvamp, hackad
1 gul lök, finhackad
25 g spenatblad
2 dl grädde
2 msk färskost
1 dl hemost från Brostorps Gård, riven
smör
salt och peppar
Portioner
4
Klappa in rotsellerin med smör och salt. Baka sellerin i ugn på 180° i 80 minuter. Kyl ner. Skiva rotsellerin tunt, helst på skärmaskin. Stek svamp med lök och spenat. Tillsätt grädde och låt den koka in och vänd ner färskost mot slutet. Krydda med salt och peppar.
Stek kotletterna i smör med timjan. Krydda med salt och peppar. Mot slutet av stektiden, glasera kotletterna i kalvfond.
Servering: Lägg upp lite svampkompott på tallriken. Toppa med en skiva selleri och strö över riven ost. Lägg upp kotletten med lite sky vid sidan av.
Stek kotletterna i smör med timjan. Krydda med salt och peppar. Mot slutet av stektiden, glasera kotletterna i kalvfond.
Servering: Lägg upp lite svampkompott på tallriken. Toppa med en skiva selleri och strö över riven ost. Lägg upp kotletten med lite sky vid sidan av.
Fotograf