Så gott och så vackert att servera när köttet har dragit ihop sig och benet blottats. Ställ benet på tallriken och servera med puylinser, eller varför inte med en potatis- och selleripuré.
Du behöver

4 lammläggar
smör
12 pärllökar
3 palsternackor
1/2 rotselleri (ca 4 dl tärnad)
2 vitlökar, King Solo
6 timjankvistar
4 dl rött vin
salt och peppar

Portioner
4
Tag bort alla hinnor på lammläggen. Skala pärllökarna. Dela rotsellerin och palsternackorna i stora tärningar. Dela vitlökarna på hälften. Bryn lammläggar, pärllökar, rotselleri, palsternack och vitlök i smör. Lägg det brynta i en ugnsfast form, slå över vin, lägg i timjan och stek i ugnen vid 160° i cirka 1 1/2 timme. Lägg över kött och pärllökar i annan form. Koka ihop rödvinet till en sås. Stöt vitlöken och rotsellerin medan såsen kokar. Sila, smaka av med salt och peppar. Slå såsen över köttet och lökarna.
Fotograf