Du behöver
480 g oxfilé, strimlad
Gorgonzolasås
1/2 l grädde
1/2 l mjölk
80 g mjöl
80 g smör
400 g gorgonzola
salt och vitpeppar
kruspersilja
macaroncini eller strozzapreti
Portioner
4
Gorgonzolasås: Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och låt det fräsa i någon minut, utan att ta färg. Tillsätt grädden och låt komma upp i kok. Tillsätt mjölken, lite i taget, tills såsen fått en krämig konsistens. Tillsätt osten och vispa såsen slät, smaka av med salt och peppar.
Stek oxfilén i smör till önskad stekgrad, salta och peppra. Koka samtidigt pastan i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och blanda pasta och oxfilé med gorgonzolasåsen. Smaka av med salt, peppar och grovt hackad kruspersilja.
Stek oxfilén i smör till önskad stekgrad, salta och peppra. Koka samtidigt pastan i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och blanda pasta och oxfilé med gorgonzolasåsen. Smaka av med salt, peppar och grovt hackad kruspersilja.
Fotograf